RIJTECHNISCHE BEGELEIDING

Jij en je paard staan centraal

Ik geniet van het begeleiden van mensen en het verbeteren van de combinatie ruiter en paard naar betere samenwerking en ik vind het een uitdaging om een combinatie naar een hoger niveau in de sport te helpen en/of te helpen met het overwinnen van angsten.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan het bevestigen van de basis, hoe reageert je paard op je zit en je been, hoe is de ontspanning, hoe is het met de de rechtgerichtheid, is er een goede verbinding met een zachte hand en uiteraard een goede harmonie tussen paard en ruiter.


Wat zijn mijn doelen?

Ik vind het erg belangrijk dat een paard het werk graag voor zijn ruiter wilt doen. Ik pas de methode die ik kies op het paard aan, en niet andersom. Ik bouw de training gestructureerd op en maak veel gebruik van oefeningen om bepaalde spiergroepen aan te spreken. Door een paard correct te trainen kunnen we ons paard sterk en gezond houden en veel problemen voorkomen, verhelpen of verminderen.

Tijdens de training zal ik veel bezig zijn met het actief houden van de achterhand & tempocontrole. Uiteraard dient een paard goed op het been van de amazone/ruiter te reageren en naar de hulp terug te komen. Ook willen we dat jullie samenwerken en dat jij een tempo aangeeft waarin jullie kunnen werken zonder dat het paard zelf trager of juist sneller wordt.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat het paard in evenwicht loopt, dit heeft voornamelijk te maken met de spieropbouw van een paard. Elk paard heeft een makkelijke en een minder makkelijke kant, dit verschilt per paard. Als hij makkelijk naar een kant buigt heeft hij op deze kant korte spieren, deze zijn stijf en kunnen zich moeilijk lang maken, de andere kant is dan weer erg slap en kan moeilijk aanspannen en korter worden. We willen de spieren aan beide kanten even soepel en sterk te maken. De spieren moeten zich aan beide kanten evenveel kunnen oprekken als kunnen aanspannen. De spieren worden soepel en sterk, zodat het gemakkelijk naar beide kanten kan buigen en het paard een rechte lijn kan lopen, zonder naar een kant te ‘trekken’.

Een aantal lichamelijke problemen bij paarden ontstaan tijdens of als gevolg van de training. Met massage, osteo, fysio, etc kan je de problemen verminderen, máár voorkomen is beter dan genezen. Daarom is een juiste training van belang.
Ik ben verslaafd aan de biomechanica van een paard, en heb daarom ook de opleiding paardensportmassage gedaan. Alle informatie  die ik hierbij geleerd heb verwerk ik in mijn lesgeven en het bewust rijden van een paard. 

Meer informatie over mij
kan je vinden op